Missa inte Rouse/Valeas webbinarium om utmaningar, risker och möjligheter med den nya patentdomstolen (UPC) och patentet

Efter många år av samtal och förberedelser kommer nu möjligheten att ansöka om ett gemensamt EU-patent. Vägen till brett skydd förenklas och möjligheterna är enorma. Samtidigt blir vikten av konkurrensbevakning allt tyngre. Hur påverkas ditt företag? Hur behöver du som patentinnehavare agera och hur bråttom är det?

Under första halvan av 2023 lanseras till sist EU:s nya system för patent. Med en enhetlig patentdomstol (UPC) kommer möjligheten att ansöka om ett europeiskt enhetspatent (UP) med täckning i en stor del av EU:s medlemsländer. I och med detta blir vägen till ett brett skydd betydligt smidigare, samtidigt som kostnaden för bred täckning reduceras. Möjligheterna för patentinnehavare blir fantastiska och respekten för patent i Europa kommer öka.

Ett europeiskt enhetspatent innebär dock också att mängder av nya patent blir giltiga i Sverige och därmed blir också behovet att bevaka konkurrenter större. Även den nya domstolen kommer möta utmaningar.

Hur ska man som företagare tänka runt kommande ansökningar och redan aktiva patent? Hur kommer just din verksamhet påverkas när flertalet nya patent blir giltiga på den nationella marknaden? Vilka möjligheter och utmaningar kommer?

Delta i ROUSE och Valeas webbinar om UPC och lyssna till hur våra specialister ser på ämnet och besvarar just dina frågor.

Du får lära dig mer om:

  • Utmaningar, risker och möjligheter med den nya enhetliga patentdomstolen (UPC)
  • Hur man kan resonera kring sina europeiska patent

Detta event riktar sig till dig som är:

  • Ansvarig för patentfrågor på små och medelstora företag

När? Tisdag 14:e mars, kl 09:00-10:00

Var? Live-sändning online (via Microsoft Teams).

Medverkande: Malin Keijser Bergöö, European Patent Attorney, Stockholm och Katrin Lindberg, European Patent Attorney, Göteborg.

Arrangör: Rouse Sweden i samarbete med VALEA - A Rouse Group Company

Övrigt: Detta evenemang är kostnadsfritt för dig och dina kollegor. Föranmälan krävs och registrering sker via länken här - ANMÄLAN. Vi kommer att skicka en kalender-inbjudan innehållande en anslutningslänk till samtliga anmälda deltagare.