Team Bergqvist laddar för säsongen 2022

Efter två osäkra år under pandemin är Team Bergqvist nu mer taggade än någonsin att ta sig an säsongen 2022. Det var länge osäkert hur det skulle bli med satsningen - då Johanna som sitter vid rodret flyttade ner till Sydney tidigare i vintras. När flyttlasset väl hade gått dröjde det dock inte länge innan tjejerna fick en rad inbjudningar som de bara inte kunde tacka nej till och tur var väl det - ingen av dom var redo att ge upp satsningen. Överlyckliga och fulla av energi, planerar de nu för ett fullspäckat år tillsammans.

Säsongen kickstartar uppe i Marstrand 6-9 juli, där Nordea Women’s Trophy går av stapeln i vanlig ordning, men nytt för i år är att det kommer seglas sprint racing hela tävlingen och delas ut en stor summa prispengar till vinnaren. Kort efter Marstrand åker tjejerna sedan till Travemunde för att segla den öppna Sailing Champions League finalen den 23-26 juli - som de blev inbjudna till efter att ha vunnit Women’s Champions League i höstas. 

Som regerande mästare hoppas de få en inbjudan även till årets kvinnliga Champions League final som går i Schweiz i början av oktober. För att sedan avsluta året med dam-VM i match racing i Auckland, 9-13 november.

På Valea är teamkänslan viktig och en del i vårt dagliga arbete. Vi ser fram emot en säsong med Team Bergqvist och kämparglöden i deras team!