Valea förvärvas av Rouse

Det internationella IP-tjänsteföretaget Rouse utökar sin portfölj i Sverige genom förvärv av Valea AB

Vi är glada att kunna meddela att Valea har idag förvärvats av det internationella immaterielrättsföretaget Rouse som en del av Rouses målsättning att öka integreringen och inriktningen av IP-tjänster globalt.

Genom förvärvet kommer Rouse och Valeas kunder att få tillgång till nya marknader och förbättrade IP-möjligheter. För Valeas kunder betyder det att de nu kan utnyttja den oöverträffade expertis som Rouse erbjuder på marknader som Kina, Sydostasien, Mellanöstern och Afrika. Rouse kommer att dra nytta av Valeas djupa europeiska patentexpertis baserad i en av de mest innovativa teknik- och Greentech-regionerna i världen (rankad bland de fem bästa i WIPO:s 2022 Global Innovation Index). 2022 Global Innovation Index

Rouse ser förvärvet av Valea som en naturlig anpassning av verksamheten, eftersom de har varit närvarande i Sverige sedan juli 2019. Samtidigt har Valea AB varit verksamt i Sverige i över 100 år och har för närvarande tre kontor i de FoU-intensiva städerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Genom dessa kontor stödjer Valea skandinaviska innovatörer med både inhemska och internationella IP-behov.

"Det finns ett ständigt växande behov av mångfald av nätverk och snabbhet, vilket vi hade i åtanke när vi inledde samtal med Valea", säger Luke Minford, VD för Rouse. "Vi är väldigt glada över att Valea kommer till Rouse. De har ett enastående team av IP-professionella medarbetare, och vi kan nu sammanföra dem och deras kunder med de exceptionella möjligheter som Rouse har på marknaderna i Asien, Mellanöstern och Afrika. Det är en fantastisk koppling och samhörighet är nyckeln till att lösa de komplexa multijurisdiktionsproblem som våra kunder står inför."

Andrew Hammond, grundande partner och ägare av Valea, säger: "IP-företag och IP-experter över hela världen har varit isolerade för länge, vilket har begränsat kunskapsdelning och i slutändan begränsar innovation bland multinationella företag. Genom vårt avtal med Rouse är vi glada över att vara en del av rörelsen som ämnar att ta itu med frågan om isolering och kickstarta en effektivare marknad för IP-tjänster.

"Det här passar så bra för Rouse och Valea", säger Sara Holder, chef för M&A på Rouse."Valea i Sverige kommer att öka vårt teams kunskap och expertis, stärka vårt erbjudande till kunderna och breddar vår globala kompetens."